receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty

Zpět na buchty

BURRITOS (plněné tortilly)

Soutěžní příspěvek Fotosoutěže Vegetarian.cz

autor:Tereza Vandrovcová

olej, cibule, 3 st česneku
červené fazole v rajčatovém
chilli nálevu
rajčatové pyré (příp. kečup, cikánská omáčka apod.)
mražená kukuřice
směs mexické bylinky
zpola vařená rýže
pšeničné tortilly, Eidam

Příprava:

Na olej dáme jednu cibuli, přidáme na kousíčky nakrájený česnek a necháme pustit aroma. Poté přidáme konzervu fazolí (nemusí být v chilli nálevu - stačí obyčejné a dát více rajského pyré a koření), asi tři hrsti mražené či konzervované kukuřice, rajské pyré (příp. kečup) a bohatě okořeníme mexickými bylinkami nebo jinou směsí s podobným složením (sladká paprika, sušená cibule, česnek, pepř, oregáno, chilli, kmín, nové koření, muškátový oříšek, petržel).
Chvíli vaříme a pro zahuštění směsi přidáme zpola uvařenou rýži dle potřeby (asi čtvrt pytlíku) a odstavíme z ohně. Na tortillu (kupuji příchuť rajčatové z bazalkou) rozložíme směs - ne moc, jen takový obdélníček - a zabalíme. Nejprve složíme levou a pravou stranu a přes to opatrně přehneme horní a dolní a otočíme na olejem vymazanou zapékací misku či plech.
Můžeme překrýt plátkovým sýrem (nebo sypaným) a necháme zapéct tak 20 minut, aby sýr zhnědnul. Před podáváním necháme burritos chvíli vychladnout a pro snadnější konzumaci uprostřed překrojíme.

                               
                              

Originální receptura a foto - fotosoutěže Vegetarian.cz